Homepage Fam Kolkman Makatita

   

Skip Navigation Links
Home
Blog
GezinExpand Gezin
EarlyExpand Early
ReinExpand Rein
DavidExpand David
HermanExpand Herman
Sitemap


 Skip Navigation LinksHome > Herman > Tango

De boerentango

 

tangkho tango....tangkho tango.....tangkho tango    tangkho tango

's Avonds trekken ze er op uit....

tangkho tango

de boeren en boerinnen van de stad......

tangkho tango

schudden ze de stront en modder van hun pakken....

tangkho tango

en vergeten ze de drikus man.....

tangkho tango

de zon trekt door hun stramme botten....

tangkho tango

en ze laten hun emoties gaan.

tangkho tango

langzaam vloeien hun zielen samen.

tangkho tango

en heel even ........ kunnen ze wat passie aan.

tangkho tango....tangkho tango......tangkho tango      tangkho tango

 In mijn vrije tijd ga ik graag met Els, al jaren mijn vaste danspartner, naar salons om lekker de Argentijnse tango te dansen. Een paar jaar geleden ben ik met een paar collega's naar de film "The Tango Lessons" van Sally Potter geweest. Het was niet echt mijn kennismaking met de tango, ben al jaren fan van Astor Pizzolla en ben in het verleden nog naar wat shows geweest, maar het was wel de aanleiding om nu eindelijk het zelf maar eens te leren. Ben begonnen bij Ruud en Pia van "De Tangoschool" in Amsterdam. Heb een tijdje les gehad van Martine Berghuis die mij de fijne kneepjes heeft bijgebracht. Daarna diversen lessen gevolgd bij oa: Pia en Babette, Nil en Esse, Rene en Gabrielle.

Tijdens een bezoek aan een salon van Jessica Bijvoet in Loft in Haarlem liep ik Els tegen het lijf. Het klikte direct en gaan sindsdien bijna altijd samen naar dansgelegenheden en lessen. Wij hebben les gehad van oa: Rob Nuijten, Fred en Barbara van "De Tangoschool" uit Alkmaar en van Arjan en Marianne van Academia. Daarnaast volgen we veel workshops: Pepe, Claudia en Estaban en nog wat lui waar ik de namen van ben vergeten.
Mocht je gestoord raken van het vele tangodansen, dan kan Els je in haar praktijk  tegen een aanzienlijke vergoeding wel weer opknappen.
In 2001 hebben Joop, Trees, Wim en Jessica in Haarlem "El Compas" opgericht. We kunnen daardoor in Haarlem op een paar hele prettige plaatsen dansen.
Daarnaast kun je alles over tango opzoeken op de prachtige site van Rob Nuijten. Rob heeft Early binnen enkele weken de tango bijgebracht, of dat komt of hij zo een uitstekende leraar is of omdat Early zo'n geweldige leerling is aan jullie om uit te zoeken.

Mijn favoriete orkest is Fernandez Fierro, Deze rebellen van de tango hebben jaren geleden mijn hart gestolen.

Verder hier nog wat linkjes naar scholen in de buurt: